Olida Döner kebab

Olida snelrestaurant

Heeft u geen zin om te koken? 
Wij staan met onze open keuken voor u klaar om u van dienst te zijn. Voor ons is gastvrijheid, vriendelijkheid en kwaliteit van groot belang. Wij heten u van harte welkom in ons snelrestaurant. En natuurlijk kunt u bij ons ter plekke zien hoe uw Döner-gerecht snel en op hygiënische wijze wordt bereid. Afhalen is uiteraard ook mogelijk. Tel 0512358600

Olida Döner kebab snelrestaurant Drachten

Döner is een Turkse specialiteit, die van kip of kalfsvlees wordt gemaakt. Döner  kebab is oorspronkelijk een Osmaans gerecht. Rond het jaar 1300 werd een lam aan het spit geroosterd.

 

Nadat het lam gaar was , werden er met een mes reepjes vlees afgesneden. Het woord "Döner" is afkomstig van het Turkse werkwoord Dönmek", wat draaien betekent. 

 

Toen Atatürk in 1923 de Turkse staat stichtte, is het een Turkse specialiteit.


Olida Döner kebab snelrestaurant Drachten

De bereidingswijze is ingrijpend veranderd. Nu zijn het lapjes kip en kalfsvlees die een speciale manier heerlijk gekruid worden. Nadat de kruiden een aantal uren zijn ingetrokken, worden de lapjes vlees op een spies gestapeld. De spies draait langs branders en het vlees wordt zo gegaard. Op het moment dat u bij ons een broodje Döner kebab bestelt, wordt het vlees vers van het spit gesneden.

Olida Döner kebab snelrestaurant Drachten